Ctra. Vilassar a Cabrils, s/n
08348 Cabrils
Tel: 93.750.88.56
Fax: 93.750.89.53
E-mail:
allic@allic.org
 
Home Avís legal
Qui som
Què fem
El laboratori
Qualitat analítica
Servei extern
Notícies


 Control de Qualitat

Actualment el Laboratori per determinar la qualitat de la llet crua en origen està realitzant d'una manera sistemàtica les següents anàlisis :

ANÀLISI FÍSICO-QUÍMICS : els paràmetres que s'analitzen són:

•  Greix, Proteïna, Lactosa i Extracte sec magre . (Equip utilitzat: Milkoscan)
•  Determinació del punt de congelació de la llet : paràmetre que ens indica el possible aigualiment de la llet. (Equip utilitzat. Crioscòpi)

ANÀLISIS MICROBIOLÒGIQUES : els paràmetres que es realitzen són:

•  Recompte de bacteris aerobis mesòfils a 30ºC. (Equip utilitzat: Bactoscan).
•  Recompte de cèl·lules somàtiques. (Equip utilitzat: Fossomàtic)
•  Residus d'Inhibidors de creixement ( antibiòtics ): positiu/negatiu.

(Per la seva determinació s'utilitza el test anomenat ECLIPSE 100.)


Pujar Anàlisis vaca a vaca

També està realitzant l'analítica de control individual o anàlisis vaca a vaca, ja que s'ha consolidat com una eina eficaç per fer prevenció o correcció de cèl·lules somàtiques, i per la millora genètica dels animals.

ANÀLISI FÍSICO-QUÍMICS : els paràmetres que s'analitzen són:

•  Greix, Proteïna, Lactosa i Extracte sec magre. (Equip utilitzat: Milkoscan)

ANÀLISIS MICROBIOLÒGIQUES : els paràmetres que es realitzen són:

•  Recompte de cèl·lules somàtiques. (Equip utilitzat: Fossomàtic)

Pujar Mamitis

El control de mamitis de tanc permet conèixer els microorganismes patògens dominants, així com el tipus de mamitis: ambiental o contagiosa.

L'anàlisi de mamitis individual de cada quarteró permet la identificació dels microorganismes causants de la mamitis. La posterior determinació mitjançant un antibiograma permet trobar l'antibiòtic més efectiu.


Pujar Control potabilitat de l'aigua

L'anàlisi de l'aigua de l'explotació vol prevenir possibles contaminacions i infeccions a la granja. Sobretot pel que fa a la neteja de la instal·lació de munyir, el tanc de fred i la potabilitat de l'aigua dels abeuradors de les vaques.


Pujar Anàlisi d'urea

Els nivells d'urea en la llet ens poden orientar sobre el correcte aprofitament proteic de l'aliment subministrat a la vaca. Un desequilibri pot portar a despeses superiors en alimentació, caigudes de taxes de fertilitat entre un 15 i un 20 % (excés d'urea en l'úter) i una disminució de la resposta immunologica de l'animal produint una baixada en la producció de llet.


Pujar Anàlisi de productes elaborats

Per el compliment de les diverses normatives alimentaries , el laboratori ofereix l'anàlisi dels diferents paràmetres, tan químics com microbiologics, especialment en productes derivats de la llet.

Amb l'assegurament de l'imparcialitat, independència i integritat en la realització dels assaigs, que ens dota la Acreditació per ENAC.

Pujar